Wordpress is het meest gebruikte CMS ter wereld. Het wordt zoveel gebruikt dat zelfs bijna 30% van álle websites, inderdaad: alle websites, gebruik maken van WordPress.

WordPress is een content management systeem (CMS). Wat vrij vertaald neerkomt op het volgende: een systeem achter je website om bijvoorbeeld gemakkelijk je plaatjes en teksten aan te kunnen passen. Zo kan iedereen, ook zonder technische kennis, snel en makkelijk aanpassingen doorvoeren op een website.

Het feit dat bijna eenderde van alle websites op WordPress draaien, zegt wellicht al genoeg. Het is niet alleen een simpel systeem is, maar ook nog eens een systeem waar ontzettend veel mensen mee werken. Daardoor is er een enorme groep van mensen met kennis over WordPress. Dat is handig voor inspiratie, maar ook als je tóch nog een vraag hebt. Praktisch elk antwoord is één zoekopdracht op Google van je verwijderd.

Open-source

De populariteit van WordPress wordt mede veroorzaakt door het feit dat WordPress open-source is. Dat betekent dat de broncode van WordPress openbaar is en voor iedereen in te zien is. Elke enthousiaste programmeur kan mee helpen bij het bouwen van WordPress onderdelen. Daar wordt WordPress beter, sneller en veiliger van.

Thema’s vs Maatwerk

Iedereen kent wel een kennis of familielid die een eigen website heeft. Dit kan een nichtje zijn, die haar beste recepten voor anderen online zet op haar blog of een vriend die een website over voetbal heeft. Veel van de mensen met een eigen website maken gebruik van een WordPress thema. Een thema is een klik-en-klaar uiterlijk voor je website. Denk aan lay-out, kleuren en lettertypes.

WordPress thema

Een thema is vaak gratis of kost een paar tientjes. Daarmee heb je heel snel een opzet voor je website. Je kunt dan de kleuren veranderen, je eigen logo toevoegen, foto’s uploaden en makkelijk wat elementen toevoegen. Het nadeel is dat je niet alles kunt veranderen. Je website zal waarschijnlijk niet helemaal naar wens zijn. Soms kan iets niet binnen het thema dat je hebt gekocht of beschik je zelf niet over de technische kennis om dit aan te passen.

Een ander nadeel is dat je afhankelijk bent van het bedrijf dat jou het thema heeft verkocht. Mocht je problemen hebben, dan kun je wel eens achteraan in de wachtrij komen te staan. In het geval van populaire WordPress thema’s, kan zo’n wachtrij erg lang zijn en dien je je vragen (meestal in het Engels) goed te formuleren om een juist antwoord te krijgen. Een paar nadelen dus.

Bedrijven of organisaties hebben er echter vaak baat bij om een maatwerk website te laten maken.

WordPress Maatwerk

Een maatwerk website kost meer tijd en is iets duurder en dan hebben we meteen álle nadelen gehad. Voor de rest zijn er eigenlijk alleen maar voordelen. Het grootste voordeel van een maatwerk website is dat je een website volledig kunt laten maken op basis van jouw wensen en doelstellingen. Alles, maar dan ook alles, is mogelijk!

Hoe gaat het in zijn werk?

Bij Maerschalk loopt dat proces ongeveer zo: We beginnen met het opstellen van wireframes. Dat is de bouwtekening van je website, die de lay-out bepaalt. Dit doen wij op basis van onderzoek naar je doelgroep, de input die we van je hebben, best practices en de kennis waarover we beschikken.

Vervolgens gaan we het ontwerpproces in. We hebben vaak contact om er zeker van te zijn dat je krijgt wat je vraagt en we nemen hierin een adviserende rol. Je website moet er natuurlijk wel goed uitzien, functioneel zijn én klanten trekken! Daarna nemen we de tijd om met de meest moderne technieken je website volledig op maat te bouwen. We hebben ondertussen al heel wat mooie websites opgeleverd. Wil je weten wat we gemaakt hebben? Klik dan hier.

Wil jij een betere website met meer conversie? Neem gerust eens contact met ons op dan kijken we samen naar de mogelijkheden.