Location Based Marketing

Erg handig! Ik maak er zelf veel gebruik van. Bijvoorbeeld als ik lekker uit eten wil gaan en een leuk restaurant zoek. Google laat me meteen de dichtstbijzijnde restaurants zien, welk soort eten ze serveren, hoe ik er kom en tot wanneer ze open zijn. Ik kan meteen online reserveren en zie daarnaast of het op dat tijdstip druk is of niet. Als ik op zoek ben naar een product laat Google me zien waar de dichtstbijzijnde winkel is waar ik dat product kan kopen en welke route ik moet volgen om er te komen. Precies de informatie waar ik naar op zoek ben.

Lokaal zoeken

Tegenwoordig is bijna 30% van de zoekopdrachten in Google gericht op een specifieke locatie; oftewel, een zoekopdracht waarbij ook een plaatsnaam wordt ingetypt. Maar liefst 76% van de mensen bezoekt binnen 24 uur de fysieke winkel die ze op hun mobieltje vonden na het intypen van een zoekopdracht in Google.

Google Ad extensions en Google My Business

Advertenties die gebruik maken van de fysieke locatie van iemand zijn een erg krachtige manier om mensen te bereiken. Daarom worden ze steeds vaker ingezet. Google is in staat om feilloos te bepalen waar iemand is; gebaseerd op de locatie van bijvoorbeeld GPS, Wifi, je IP-nummer of de locatie van de dichtstbijzijnde zendmast. Veel bedrijven, vooral horeca en winkels, maken al gebruik van deze mogelijkheden, maar er zijn legio bedrijven die er nog nooit van hebben gehoord.

Het toevoegen van (locatie)extensies aan je website en advertenties zorgt ervoor dat je veel makkelijker te vinden en te bereiken bent. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van je (winkel)locatie, belknop of knoppen naar je laatste folder, menukaart of aanbieding.

Geschikt voor consumenten en zakelijke websites

Als je consumentenproducten verkoopt, overweeg dan eens location based marketing in te zetten om de juiste persoon te benaderen die toevallig net op zoek is naar jouw winkel – puur omdat deze dichtbij is. Je kunt het ook in de business-to-businessmarkt gebruiken. Verkoop je bijvoorbeeld professioneel gereedschap aan installateurs? Laat ze een advertentie zien terwijl ze net in hun bus door de staat rijden.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het opzetten van Google Ad Extensies of je My Business profiel? Neem dan contact met ons op.