Waarom video marketing?

Wist je dat bijna 20% van de mensen liever niet met een verkoper wil praten? De volgende logische stap is dan ook het online browsen naar informatie en kopen op internet. Dit betekent dat je klanten een goede ervaring moet voorschotelen als je ze wilt overtuigen om voor jouw product te kiezen. Online video’s zijn daarbij een uitstekend middel, want met een video kun je verschillende producteigenschappen laten zien. Iets dat je met alleen tekst en fotografie minder makkelijk kunt.

De harde cijfers

De meest populaire YouTube video’s ter wereld (Gangnam Style en Despacito) zijn maar liefst 3 en 4,5 miljard keer bekeken. Online video is booming nu het traditionele tv-kanaal steeds minder mensen trekt. Zeker jongere generaties kijken vaak helemaal geen tv meer. Videocontent bekijken ze vooral online of streamen ze naar de tv. Maar niet alleen jongeren kijken veel online video, iedereen bekijkt tegenwoordig online video’s.

Nederland

De gemiddelde Nederlander streamt bijna 3 uur per dag aan videomateriaal waarbij  Youtube, Netflix, Vkmag.com en Dumpert.nl de populairste websites zijn. En dit is zonder social media platforms als Facebook, Whatsapp of Snapchat mee te rekenen. En ook die scoren bijzonder hoog op videocontent.

Maar liefst 65% van de Nederlanders bekijkt wekelijks online video’s. 48% doet dat via hun telefoon. Facebook denkt dat binnenkort 70% van alle content op haar platform video zal zijn. De verwachting is zelfs dat 90% van al het internetverkeer in 2019 zal bestaan uit video. Merken zullen hier actief op in moeten spelen en aan de slag gaan met videomarketing.

Kies wel voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Ik verwacht dat een groot deel van de videocontent die we dit jaar gaan zien, niet altijd van goede kwaliteit is. Dat is nu net één van de punten waarop je jezelf als bedrijf kunt onderscheiden ten opzichte van je concurrenten. Het verschil tussen een professionele video en een video gemaakt met een mobieltje zie je meteen.

De boodschap

Denk na over hoe je je producten en diensten het beste kunt laten zien. Mijn ervaring is dat video’s die wat minder gericht zijn op pure ‘sales’ en meer op bijvoorbeeld het gebruik, onderhoud of slimme features van een product uiteindelijk qua conversie beter renderen. Waarom? Omdat deze interessanter zijn voor het publiek. Je ziet toch zelf ook liever hoe je de nieuwste features van je telefoon het beste kunt gebruiken in plaats van een verkoper die je een product probeert te verkopen?

Wil je weten wat wij op het gebied van video voor je kunnen betekenen? Kijk dan eens hier