Kunnen jullie meedenken hoe we kindermishandeling bespreekbaar maken?

Schildje Methode

De lesmethode Schildje is enkele jaren geleden ontstaan met een duidelijke missie: handelingsverlegenheid bij professionals (in de breedste zin van het woord) terugdringen in het signaleren en bespreekbaar maken van kindermishandeling en kinderen al op een zo’n jong mogelijke leeftijd educatie bieden over het onderwerp. Schildje is een hele lieve en toegankelijke schildpad die het onderwerp kindermishandeling op een laagdrempelige en preventieve wijze bespreekbaar maakt voor kleuters.

 De complete vormgeving ligt, sinds 2015, in de veilige handen van Maerschalk.

VAN VORMGEVING TOT PRODUCTEN

Door de inzet van het lespakket Schildje krijgen kinderen educatie rondom het onderwerp kindermishandeling maar ervaren zij bovenal dat het niet normaal is, dat zij hier niet schuldig aan zijn en dat zij hierover kunnen en mogen praten. Er wordt tevens gewerkt aan de doelen behorend bij de sociaal – emotionele ontwikkeling en de weerbaarheid van het kind.

De houten lesbox bestaat uit negen verschillende lesmethodes die leerkrachten uit het basisonderwijs kunnen helpen het gesprek aan te gaan met het jonge kind. Deze lesmaterialen zijn inhoudelijk volledig door Nicky Schijvens opgezet en zijn geschikt voor kinderen in de leeftijd van 3 – 4 jaar. Het thema Schildje staat minimaal één week centraal op scholen, waarbij dagelijks aandacht wordt besteed aan het onderwerp kindermishandeling. Het biedt een duidelijke structuur door de start-, kern- en een afsluitende activiteit.

Alle uitingen, characters en middelen zijn door ons vormgegeven en geproduceerd. Denk hierbij aan een praatplaat, tafelhuis met houten personages, voorlees prentenboek, slaapkoffer met Schildje knuffel en pyjama, Troostkoffer van Juf Toos en voortgangssystemen. Het lespakket is vervaardigd uit duurzame materialen en zijn uitgebreid door Maerschalk getest voordat de volledige houten geheimpjesbox in productie is gegaan.

Samen met Schildje staan we continue in beweging en blijven we actief doorontwikkelen zodat in iedere leeftijdscategorie methodes voorhanden komen. Het paradepaardje is het Pop-Up boek waarbij een 3D schildpaddenhuis in het middenkatern is verwerkt. Dit is een oplossing waarvoor grote technische kennis in artwork en drukwerk nodig is geweest en waar we trots op zijn!

<
>

Wil je weten wat wij voor jou kunnen doen?

laten we niet langer wachten en elkaar snel ontmoeten

Wij zijn in opperste staat van paraatheid om aan de slag te gaan voor jou! Laten we niet langer wachten en elkaar snel ontmoeten. Je kan ons bellen, mailen dan kijken wij welke collega helden het beste team vormen dat past bij jouw vraag. Tot snel!

Contact