Social media is inmiddels niet meer uit het bedrijfsleven weg te denken. Naast het posten van berichten is het ook mogelijk om advertentiecampagnes te draaien. In deze blogpost wil ik de mogelijkheden van adverteren op social media bespreken.

Online adverteren

Vanuit socialmediaplatforms kun je op verschillende manieren adverteren, van het draaien van campagnes tot het gebruik maken van influencers. Vandaag bespreken we drie mogelijkheden.

Facebook-campagnes

Facebook-campagnes liggen het meest voor de hand. Adverteren bij dit platform heeft als voordeel dat de prijs-kwaliteitverhouding ontzettend goed is. Aan de hand van je Facebookpagina kun je ervoor kiezen om je advertentie onder de aandacht te brengen bij je volgers (en de vrienden van je volgers) of juist bij een doelgroep die jij zelf bepaalt. Instagram is onderdeel van Facebook dus daar kan je campagne ook getoond worden.

Influencers

Op social media, vooral Instagram en YouTube, zijn er mensen met grote groepen volgers. Afhankelijk van het aantal volgers dat ze hebben én jouw marketingbudget, kun je deze personen benaderen voor een samenwerking. Kleine accounts zullen voor het krijgen van één of meerdere producten jouw bedrijf exposure willen geven door het maken van een foto, door een blogpost te schrijven of een video op te nemen. Grotere social media-accounts zullen naast het krijgen van het product en/of dienst ook een financiële vergoeding willen hebben. Maak hier goede afspraken over!

Snapchat

Is de doelgroep die je probeert te bereiken tussen de 18 en de 25 jaar oud? Denk dan eens aan adverteren op Snapchat. Snap Ads zijn verticale full screen videoadvertenties van maximaal tien seconden die getoond worden in de context van andere Snaps. Negatieve berichten over dat het niet goed gaat met het platform zorgen ervoor dat de kosten van deze campagnes laag blijven.

Let op!

Zorg ervoor dat je over genoeg kennis beschikt voordat je start met adverteren. Het risico van adverteren is dat je al snel veel geld in een bodemloze put kunt gooien zonder je doelstellingen te behalen.

Heb je (te) weinig kennis in huis maar wil je wel starten met adverteren op social media? Maerschalk kan dat volledig voor je verzorgen. Bekijk onze social media pakketten hier
Heb je nog andere vragen? Neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen hoe we jouw onderneming het beste onder de aandacht kunnen brengen.